Warsztat Piwowarski, RISzard III BA

      Brak komentarzy do Warsztat Piwowarski, RISzard III BA

Warsztat Piwowarski, RISzard III BA alk. 9%
RIS Point Noir Barrel Aged

Warsztat Piwowarski, RISzard III BA

Pierwszy Barrel Aged od Warsztatu i musiałem go zdobyć, dodatkowym atutem jest limitowane 500 butelek.

Degustacja.
Po otwarciu pojawia się zapach czerwonego wina a po przelaniu do szkła zapach jest jeszcze bardziej intensywny. Pierwszy łyk i jest super, beczka zrobiła swoje i zmieniała smak riszarda na plus. Wulkan doznań sensorycznych, istny relaks dla ust i ciała. W piwie znalazłem smak czerwonego wina a alkohol jest ale taki winny i miły ale ukazuje swoje oblicze delikatnie rozgrzewając przełyk. Następnie pojawia się winogron i czerwona porzeczka która zdecydowanie dała swoją lekką kwaśność do piwa. Beczka nie ukryła tego co jest podstawą a mianowicie miłą palność, świeżo zmieloną mocna kawę, gorzką czekoladę i sporą goryczkę. Dodatkowo można pogratulować gęstości piwa która dodaje Riszardowi +100 do pijalności. Brawo BROWAR.

A kiedy RIS nabierze temperatury otoczenia to jest JESZCZE LEPSZY.
Ta gęstość oj aż mam ciary……

Piana brak.
Barwa ciemno brązowa, zmętnione.
Zapach: gorzka czekolada, czerwone wino.
Smak: brak wysycenia, czerwone wino, alkohol ale taki winny, winogron, czerwone porzeczka, lekko kwaśne, palność, kawa, gorzka czekolada, średnia goryczka i gęsty płyn.

Omawiana warka 30.05.2021
Moja ocena 10/10

Warsztat Piwowarski, RISzard III BA

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.