Relacja z Dolnośląskiego Festiwalu Piwa i Produktu Regionalnego 4-6 października

Początek października przyniósł dla smakoszy piwa i jedzenia ciekawe wydarzenie – Dolnośląski Festiwal Piwa i Produktu Regionalnego. Cała impreza trwała aż 3 dni od piątku do niedzieli, a wszystko to miało miejsce w starej zajezdni Dąbie (Czasoprzestrzeń). 19 browarów oferowało swoje najlepsze piwa od jasnych do ciemnych, od niskoalkoholowych do mocnych. Jedzenia też nie brakło, wybór był ogromny. Kilkanaście foodtracków z burgerami, pastrami, daniami azjatyckimi, frytkami itp. Każdy mógł znaleźć dla siebie coś dobrego. Oprócz tego było też wiele stoisk z produktami regionalnymi: sery, wędliny, kiełbasy, sosy, pieczywo.

Ogólnie imprezę uważam za udaną. Tłumów dużych nie było i czekanie w kolejkach zajmowało średnio do 2 minut. Pogoda była w kratkę, piątek taki sobie, sobota deszczowa a niedziela słoneczna.

Byłem tam w sobotę i tylko 4 godziny ale moją wyprawę uznaję za udaną, może nie miałem szans spróbować wszystkich piw ale piwa od Hoppy Lab, Moczybroda, Perun, Caminus, Dwie Krople bardzo smakowały.

Z chęcią będę czekał na kolejną edycję, (lub imprezę w zajezdni Dąbie).
Zapraszam do fotorelacji, Pozdrawiam Oleh.

 

Share Button
Oceń wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.