Program – Dolnośląski Festiwal Piwa i Produktu Regionalnego 2019

4-6 października zapraszamy na festiwal, który wrocławską jesień, przeniesie w nieznany dotąd, fantastyczny piwno-kulinarny wymiar! W ten niezapomniany weekend UWARZYMY SMAK JESIENI:)

dolnośląski-festiwal-piwa

DOLNOŚLĄSKI FESTIWAL PIWA I PRODUKTU REGIONALNEGO, zawładnie Waszymi kubkami smakowymi!
??????
Festiwal odbędzie się 4-6 października w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie. Pod jednym dachem znajdą się piwowarzy oraz regionalni producenci żywności.
??????
Podczas Festiwalu odbędą się warsztaty, bitwa wrocławskich Szefów Kuchni – gotowanie z produktem lokalnym i piwem w parze, piwne pogadanki, koncerty. Rozstrzygniemy dwa konkursy: najlepsze piwo domowego piwowara oraz konkurs na produkt regionalny 2019. Dokonamy reinterpretacji dolnośląskiego przepisu (wrocławski bigos).
Podsumowując – BĘDZIE SIĘ DZIAŁO!

PROGRAM FESTIWALU
4.10.2019 PIĄTEK (17:00-22:00)
(SCENA)
17:00 Otwarcie festiwalu
20:00 Koncert Charles Pakowsky

5.10.2019 SOBOTA (12:00-22:00)
(SCENA)
14:00-15:00 – Bitwa Kucharzy z produktem lokalnym i piwem w parze – Piotr Kucharski kontra Wojciech Harapkiewicz. Oceniający Maciej Barton
16:00-17:00 – Konkurs na Najlepszy Produkt w Regionie 2019
18:00-19:00 – Piwna pogadanka „Metoda, czy szaleństwo. Nietypowe dodatki do piwa”. Prowadzący Łukasz Matusik Piwolucja.pl oraz Piotr Gładczak Wrocławskie podróże kulinarne
20:00 Koncert João de Sousa

(SALA FESTIWALOWA)
13:00-19:00 – stanowisko warzelnicze oraz strefa domowych piwowarów

6.10.2019 NIEDZIELA (12:00-18:00)
(SCENA)
13:00-14:00 Reinterpretacja dolnośląskiego przepisu na wrocławski bigos. Szef Kuchni Art Hotel Wrocław Grzegorz Pomietło
15:-16:00 – Konkurs na Najlepsze Piwo Jesieni

(SALA FESTIWALOWA)
13:00-19:00 – stanowisko warzelnicze oraz strefa domowych piwowarów
18:00 Zakończenie festiwalu

Program jak i wszelkie informacje znajdują się na FB w wydarzeniu.

Share Button
Oceń wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.