Miłosław

      Brak komentarzy do Miłosław

Browar Fortuna seria Miłosław.
Nasza filozofia opiera się na wykorzystaniu naturalnych surowców najwyższej jakości, stosowaniu rzemieślniczych metod produkcji takich jak tradycyjna, niespieszna otwarta fermentacja. Stworzenie wyjątkowego piwa wymaga nie tylko najwyższej jakości składników, ale przede wszystkim kunsztu i zaangażowania naszych piwowarów oraz cennego czasu.

Piwo powstaje u nas wciąż w bardzo zbliżony sposób do tego, jak warzono je jeszcze w XIX w. Browar Fortuna jest jednym z zaledwie kilkunastu browarów w Europie, które stosują tradycyjne otwarte kadzie fermentacyjne. Piwo po dodaniu drożdży fermentuje w nich tak, jak chciała natura: bez sztucznego przyspieszania, bez poddawania ciśnieniu czy temperaturze. Dzięki temu drożdże są u nas szczęśliwsze, nie stresują się, mają idealne warunki do rozwoju i w efekcie dają niepowtarzalny, świeży smak i bogaty aromat.

Piwa Browaru Fortuna cieszą się dużą popularnością wśród osób poszukujących niemasowych produktów, a warzonych tradycyjnymi metodami i oferujących dużo większą paletę smaków, niż popularnie produkowane „jasne pełne”.

FB browarfortuna

Recenzje piw na blogu:

Miloslaw Bezalkoholowe IPA

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.