Browar Złoty Pies

      Brak komentarzy do Browar Złoty Pies

Browar Złoty Pies, to autorskie receptury głównego piwowara oraz piwo warzone bezpośrednio na miejscu w lokalu. Na kranach zawsze znajdziecie 6 różnych gatunków piwa. Trzy podstawowe krafty, takie jak Bokser Lager, Golden Weizen, czy Pitbull IPA są dostępne w ofercie klasycznej. Dodatkowo paleta smaków uzupełniana jest przez trzy piwa sezonowe. Ich zmienność podyktowana jest sezonowością, a także kreatywnością piwowarów. Każde piwo po uwarzeniu otrzymuję swoją wyjątkową nazwę oraz etykietę z wizerunkiem psa.

Więcej o browarze:
Kadzie warzelne prezentują się typowo jak dla browaru restauracyjnego. Znajdują się na pierwszym piętrze, w bezpośrednim otoczeniu stolików dla Gości, którzy co jakiś czas mogą uczestniczyć w sesjach live brewing, czyli warzeniu na żywo. Dzięki temu każdy z Was może przyjść i uczestniczyć w procesie gotowania piwa. Bezpośrednio w lokalu znajdziemy jeszcze wyszynk, skąd piwo trafia do kufli. Pozostała część instalacji mieści się, aż 350 metrów dalej, w osobnym budynku. Fermentowania i leżakownia znalazły swój przyczółek na Szewskiej, podczas gdy sam browar mieści się na Rynku, a piwo transportowane jest rurami. Ciekawym rozwiązaniem są otwarte kadzie fermentacyjne, co zdarza się niezwykle rzadko w browarach restauracyjnych.

Restauracja & Browar Złoty Pies
Rynek 41, 50-116 Wrocław

Strona www

Recenzja piw na blogu.

Złoty Pies Bokser Lager

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.