Browar Maryensztadt

      Brak komentarzy do Browar Maryensztadt

Maryensztadt to uznana marka na rynku polskich piw rzemieślniczych. Browar zlokalizowany jest w Zwoleniu. Posiadamy własną instalację browarniczą, a warzymy od grudnia 2015 roku.
Obecnie w naszej ofercie znajduje się prawie 30 gatunków piwa. Zarówno te oparte o tradycyjne receptury, jak Pils, APA czy Weizen, jak również będące wynikiem ciągłych poszukiwań nowych smaków naszego Piwowara, czyli Weizen z Rabarbarem i truskawką, Sour Fruit Ale z czarną porzeczką, a także RIS z espresso. Nasze piwa zdobywają uznanie na całym świecie, w licznych międzynarodowych konkursach piwnych. Dziś możemy pochwalić się 20 medalami, co oznacza że jesteśmy najbardziej utytułowanym polskim browarem rzemieślniczym na arenie międzynarodowej. Przy warzeniu nie uznajemy kompromisów, nasze piwa produkowane są z najwyższej jakości surowców. Współpracujemy z najlepszymi dostawcami w Polsce, a owoce sprowadzamy od lokalnych rolników.

Więcej o browarze:
Dużą uwagę przywiązujemy przede wszystkim do dopracowywania receptur, ale bardzo istotny jest dla nas również design. Bardzo szczegółowo dopracowujemy etykietę każdego z naszych piw. Wszystkie wzory na etykietach są spójne, co wyróżnia je na sklepowych półkach. Na każdej etykiecie znajdują się elementy architektury Warszawy, przez co cała kolekcja staje się układanką miasta. Można na nich znaleźć okno w bloku, ulubioną restaurację, ulicę, plażę, a nawet kasyno.
21 stycznia 2017 roku miała miejsce premiera pierwszego w Polsce Imperialnego Porteru Bałtyckiego o ekstrakcie 29,3 Plato. To pierwsze piwo #Projektu 30. Projekt 30 to seria piw, przy warzeniu których staramy się uzyskać 30 Plato. Kolejnym piwem projektu jest Imperialny Barley Wine i Wee Heavy Laphroig Barrel Aged.
W sierpniu 2017 r. w kaminicy Satergo miasta w Warszawie (ul. Szeroki Dunaj 11) otworzyliśmy naszą restaurację Maryensztadt Craft Beer & Food. tworzymy przestrzeń, gdzie serwujemy rzemieślnicze piwo oraz dania kuchni autorskiej, które stanowią wariacje na temat polskiej kuchni. Naszym Gościom proponujemy potrawy przygotowywane tylko z polskich produktów, pochodzących od rzemieślniczych, małych producentów. W swojej kuchni często wykorzystujemy surowce bazowe do piwa. Serwujemy domowy chleb z słodem, czekoladę z chmielem, wyśmienitym dodatkiem do dań jest również galaretka z piwa. Dopełnieniem kulinarnej całości jest foodpairing, czyli sztuka łączenia jedzenia z piwem. Łączymy jedzenie z piwem tak, by tworzyć niezapomniane doznania smakowe.

FB browarmaryensztadt
www.browarmaryensztadt.pl

Recenzje piw na blogu:

Maryensztadt Sour Time Agrest Maryensztadt Sour Bomb Maryensztadt Belgijka Na Trzecim Maryensztadt New Black Maryensztadt Belgijka Na Drugiej Maryensztadt Projekt Barrel Aged Black Forest Kirsch 2018 Maryensztadt, Żywot Barleya Maryensztadt, Sour Time Maryensztadt APA Classic Maryensztadt Bawarska Pszenica Classic Maryensztadt Grodzisz Maryensztadt, Gorączka Sezonu Maryensztadt, Mysterious IPA Maryensztadt, Gwiazda Północy

Share Button

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.